Atracții Turistice

Băile Felix


Este cea mai mare stațiune balneară cu regim permanent din România. 

Izvoarele termale au fost descoperite, după unii în jurul anului 1000, după alții, în jurul anului 1200, iar de atunci oamenii s-au folosit intens de beneficiile acestor ape. Între 1711-1721 au fost organizate primele așezăminte pentru tratament, de călugărul Felix Helcher . 

Recunoașterea a venit odată cu Medalia de Aur pe care Băile Felix au primit-o la Expoziția Universală de la Berlin, din anul 1896, care le-a fost decernată pentru calitatea apelor termale.

Izvoarele cu apă geo-termală recunoscute pe plan internațional pentru efectele terapeutice cu temperaturi de 43–49°C au proprietăți curative certificate, fiind oligometalice, bicarbonatate, calcice și sodice iar nămolurile au proprietăți sapropelice.

Climatul cu ierni blânde și veri moderate favorizează existența unei păduri de foioase întinsă care conferă stațiunii o atmosferă ideală în orice anotimp făcându-l propice pentru relaxare și tratament încât ploaia sau frigul iernii nu reprezintă nici un impediment pentru o baie cu apă geo-termală, în aer liber.


Lacul cu nuferi

Rezervaţia cu nuferi din Băile Felix oferă un spectacol inedit al naturii pe toată perioada anului. Situat în inima stațiunii este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice. Nuferii îi veți găsi înfloriți tot anul, iar lotușii oferă o priveliște unică doar trei luni pe an, în perioada iunie-august. 

Lacurile sunt populate cu numeroase specii de pești exotici care trăiesc doar în aceste ape termale iar pe lângă pești, întâlniți și broaștele teștoase, alți rezidenți ai acestor lacuri. Nymphaea Lotus Thermalis este o specie subtropicală despre care se crede că a supravieţuit perioadei de glaciaţiune. 

În Băile Felix au mai fost aduse și alte două specii de nuferi, Nufărul alb şi Lotusul Indian, acesta din urmă fiind o specie adusă din Asia de S-E.

Ștrandul cu apă termală Apollo -Felix


Distracție, relaxare și aventură 365 de zile pe an într-un singur loc!

Este cel mai modern complex acvatic termal din vestul țării deschis toată durata anului și vă invită să descoperiți 10 bazine care fac deliciul turiștilor de pretutindeni:

Piscina cu valuri, 4 piscine în aer liber cu apă termală, piscina în aer liber cu apă termală și paturi cu hidromasaj, piscina în aer liber cu apă termală și jocuri acvatice, 2 piscine speciale pentru copii, piscina interioară, 5 topogane.

Complexul dispune de șezlonguri, zone de luat masa, baruri, cofetărie-patiserie, magazine, teren de volei, teren de fotbal, masaj, sauna finlandeză, manichiură-pedichiură, loc de joacă pentru copii, asistenţă medicala.Divertisment: în sezon Aquagym, Zumba, ateliere de creativitate și concursuri pentru copii, campionate de volei și fotbal, petreceri cu spumă.


Aqua Park President Băile Felix

Veti putea să încercați cele 13 bazine interioare, 3 piscine exterioare,  bazinul cu valuri de cca 50 cm, grota mediteraneană, zona VIP, zona pentru copii, sauna turcească și finlandeză precum și cele două tobogane, exterior și interior.

În sectorul "fără apă" există numeroase posibilități de distracție și relaxare. Așadar aveți la dispoziție un salon de jocuri care dispune de bowling, tenis de masă, jocuri mecanice, sală de squash, snooker, darts, minifotbal, ice hokey.


Aquapark Nymphaea


Cu un aresenal de 10 topogane, 15 bazine de inot si relaxare, structuri de joaca pentru copii, 6 saune, saloane de masaj, baie turceasca, terenuri de sport si restaurante, Aquapark-ul Nymphea detine suprematia distractiei in Transilvania. Este o evadare acvatica impunatoare, ce se intinde pe 7 hectare de verdeață.

Zoo Oradea

Grădina Zoologică Oradea...un univers al imaginaţiei inocente, sălbatice...un univers al copilăriei tradiţionale, purtător de viaţă şi suflete pereche, iubire şi speranţă.

Cu un trecut nobiliar, învăluit într-un voal de verdeaţă, micul univers zoo protejează vietăţi pure, vietăţi sensibile, pline de viaţă şi culoare.

Zoo Oradea oferă turiştilor liniştea şi relaxarea amintirii copilăriei, atmosferă mirifică ce pulsează într-un ritm alert, o frumuseţe eternă, emblematică, spectaculoasă pentru aceste locuri.

O oază de linişte, ideală pentru odihnă, recreere şi refacere vă aşteaptă la Grădina Zoologică Oradea, unde doar ambientul special al vietăţiilor noastre extrem de primitoare, căldură şi profesionalismul personalului fac diferenţa şi rămân mărturie.

Oradea


Amplasarea geografică face ca Oradea să fie un punct nodal foarte important în turismul regional şi internaţional. Astfel, municipiul se găseşte la numai 12 km de Băile Felix, cea mai mare staţiune balneo-climaterică permanentă din România. În acelaşi timp, pe teritoriul judeţului Bihor se afla şi multe alte obiective turistice atractive: staţiunea Stâna de Vale, formaţiunile carstice din Munţii Apuseni, spectaculoasele văi ale râurilor ce străbat judeţul, obiceiurile şi tradiţiile de pe întreg cuprinsul său, multitudinea de supravieţuiri arhitecturale ţărăneşti, dar şi alte atracţii de factură naturală şi antropică.

Potenţialul turistic al Oradiei este dat nu numai de poziţia sa generală, ci şi de istoricul şi arhitectura sa, precum si de amplasamentul monumentelor sale în planul oraşului. Impresia pe care o lasă celor care o străbat, simpli turişti sau iubitori de arhitectură veche, este aceea de spectaculoasă rezervaţie de arhitectură, de loc unde frumosul, vechi şi mai nou, se îmbină într-un tot unitar, armonios, complex.

Oradea este singurul oras inclus in reteaua ArtNouveau, 20 de cladiri au fost recunoscute ca apartinand acestui stil, mai exact, celui Secession, de inspiratie austriaca.

Cetatea Oradea

Cetatea Oradea este atestată documentar în izvoarele istorice din secolul al XII-lea. Fortificația medievală a rămas până astăzi un punct de atracție însemnat pentru oraș. 

Având formă de stea cu cinci laturi, construirea acesteia este strâns legată regele Ladislau I al Ungariei. De o legendă, mai bine zis, în care acesta visează faptul că Fecioara Maria îi spune să ridice o biserică pe plaiul orădean. Ca urmare, mormântul său se află aici și în prezent. Cetatea are cinci bastioane, denumite astfel: Bastionul Aurit, Bethlen, Ciunt, Crăișorul și Bastionul Roșu. 

De-a lungul timpului fortificația trece prin multe greutăți, fiind supusă in perioada medievală multiplelor asedii din partea turcilor sau a celor trei cutremure devastatoare din 1603, 1604 ori 1614. A fost reședință pentru Episcopia romano-catolică a Oradiei și a funcționat ca un renumit centru atât cultural, cât și religios în perioada 1092-1557. După ce a fost restaurată, în ultimii 3 ani a reînflorit.

Cavallinio Baile Felix


Centrul de echitație Il Cavallino este un proiect născut din pasiune pentru cai și dorința de a pune la dispoziția tuturor celor care iubesc caii un loc în care să poată veni pentru a deprinde arta călăriei și pentru a petrece cât mai mult timp în șa, departe de grijile de zi cu zi.

Cu o experienta de peste 10 ani in arta echitatie si cu peste 30 de exemplare de cai de diferite rase pe care ii avem in ingrijire. Va asteptam sa cutreieram impreuna zonele impadurite din apropierea statiunii Baile Felix.

Biserica cu luna

Fără îndoiala unul dintre cele mai importante puncte de referință al orașului Oradea este Biserica cu Lună. 

De ce se numește Biserica….cu Lună? Simplu! Datorită Lunii din turlă care se deplasează după mișcarea de rotație a Lunii în jurul Pământului, arătând astfel fazele Lunii. Adevărată magie, nu altceva!

Sau cel puțin așa îmi place mie să descriu în câteva cuvinte, cu ochi mari, plini de încântare, frumoasa biserica turiștilor care vin pentru prima dată în Oradea. Însă după cum știu cei mai mulți dintre noi,  nu este vorba de magie, ci de un mecanism instalat în turla bisericii și despre care se spune ca este unic in Europa. Acesta pune în mișcare o sferă de forma Lunii, cu diametrul de 3m, vopsită jumătate în negru, jumătate în auriu.

Ridicată în Piața Unirii, Biserica cu Lună a fost construită între anii 1784-1790 și este cunoscută și sub denumirea Catedrala Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului”.  Episcopul Aradului, Petru Petrovici, a depus în anul 1784 piatra de temelie a bisericii, iar construcția a fost finalizată în anul 1790, după planurile arhitectului  Eder Jakab.

Din punct de vedere stilistic, biserica aparţine barocului târziu provincial. Exuberanţa sa decorativă este atenuată de elemente stilistice neo-clasice, precum desenele ce ritmează faţada, încununate cu capiteluri cu volute ionice sau amplele arcaturi de tip „arc de triumf” prin care sunt puse în valoare ferestrele.